Beveiligd: Kattebelletje

De inhoud is beveiligd met een wachtwoord. Om deze te kunnen bekijken, vul het wachtwoord hieronder in:

Geplaatst in Geen categorie | Voer je wachtwoord in om reacties te bekijken

Nationale molendag 2015

Nationale molendag is een Nederlands evenement dat op 6 oktober 1973 voor het eerst door de Vereniging De Hollandsche Molen met medewerking van de VVV is georganiseerd om de mensen beter kennis te laten maken met de molens in hun omgeving. De eerste molendag, georganiseerd ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van De Hollandsche Molen, was dus in oktober, maar daarna vrijwel steeds op de tweede zaterdag in mei. Vanaf 1976 is de nationale molendag gecombineerd met de door de ANWB georganiseerde Landelijke Fietsdag, die tot dan toe een of twee weken later werd gehouden. Door de twee dagen te combineren konden de mensen op de fiets de deelnemende molens bezoeken. Inmiddels bestaat de Landelijke Fietsdag niet meer: de gehele maand mei is tot fietsmaand uitgeroepen.

In 2008 werden ook een aantal oude gemalen op deze dag opengesteld zodat meestal wordt gesproken van de Nationale Molen- en Gemalendag. Rond de molens en gemalen worden diverse evenementen georganiseerd. Vanaf 2009 vinden niet alleen op zaterdag, maar gedurende het gehele weekeinde evenementen plaats. – bron: wikipedia.org

Bergzicht, zo heet de molen die in Gassel staat, aan de Hoeve 23, zichtbaar vanaf de provinciale weg tussen Grave en Cuijk. Deze molen, die in 1817 is gebouwd, betreft een zogenaamde Beltmolen, achtkantig van hout, gedekt met riet en op een stenen voet. De molen is bedoeld voor het malen van koren. De molen is nog in bedrijf. – bron: grave.nl
Molen de Vlijt bij Geffen
De molen werd in 1685 in Boxtel gebouwd en rond 1875 verplaatst naar Geffen.
Hier is hij lang eigendom van de gebroeders Der Kinderen geweest.
In 1976 werd de toen allang buiten bedrijf zijnde en zwaar vervallen molen (inmiddels gemeentelijk eigendom) binnen Geffen verplaatst en gerestaureerd.- bron: molen de Vlijt

Geplaatst in Evenementen, Natuur | Een reactie plaatsen

Herinrichting Joost van den Vondellaan in Oss – samenvatting

Dit is een samenvatting van de herinrichting van de Joost van den Vondellaan in Oss.
Het uitgebreide verslag kun je hier lezen en bekijken.

– Gemeente Oss heeft de bomen en struiken in de middenberm van de Joost van den Vondellaan gerooid. Deze middenberm maken we smaller, zodat we volgend jaar vrij liggende fietspaden aan kunnen leggen. De nieuwe fietspaden leggen we vóór de zomer van 2015 aan. Zij zijn onderdeel van de nieuwe fietsstraat Oost-West. Op de tekening is het ontwerp te zien van de nieuwe inrichting van Joost van den Vondellaan en de kruising met de Vivaldistraat. We gaan nog een ontwerp maken voor nieuwe beplanting in de middenberm – bron: gemeente Oss

Geplaatst in Evenementen, Herinrichting JvdVondellaan | 2 Reacties

Wonen in parkachtige omgeving

Wonen in parkachtige omgeving
Op het circa zes hectare grote terrein ontwikkelen AM en BrabantWonen eveneens huurappartementen en grondgebonden koopwoningen, ruim opgezet met veel aandacht voor groen. Het ontwerp in een parkachtige setting sluit goed aan bij de ontwikkeling van het Sibeliuspark en de Talentencampus, waardoor het gebied in de toekomst een aantrekkelijk geheel vormt.

Geplaatst in Steden | Een reactie plaatsen

Ontzanding nabij de stuw van Lith

In het Brabants Dagblad las ik een artikel – Ontzanding bij overbuurman – De foto erbij sprak boekdelen. Ik ben direct op mijn e-bike gesprongen en naar de stuw bij Lith gefietst. Er ligt een gigantisch grote graafmachine welke ik wel eens van dichtbij wilde bekijken. Zo heel dichtbij kon ik niet komen maar het maakte toch veel indruk. Om zo dicht mogelijk bij de graafmachine te kunnen komen ben ik met de veerpont de Maas overgestoken. Ik vroeg de veerman wat de plannen waren en hij vertelde me dat 2 machines naar elkaar toe graven. De geul welke hierdoor ontstaat moet het water op peil houden. In 1996 stond het water hoog aan de dijk. Door deze graafwerkzaamheden zouden nieuwe problemen met hoogwater moeten voorkomen.
Op de terugweg kwam ik voorbij een boerderij waar een veulen werd bewonderd. Zeker de moeite om er ook een plaatje van te maken. Zo ook de ooievaar, we zien ze elk jaar terug maar het blijft mooi deze hoog in hun nest te bewonderen. En hierna een stukje high-tech, wat lijkt op een fontein, op een rotonde aan de J.F. Kennedybaan.
De foto’s zijn nabewerkt met HDR techniek welke verrassende kleurschakeringen opleveren.

Geplaatst in Evenementen, Natuur | 1 reactie

Herinrichting Joost van den Vondellaan in Oss – 12 van 12

Inmiddels is de aanplant van de middenberm begonnen. De graafmachine graaft een kuil voor de boom. Deze wordt er in gezet, het zand gaat weer terug. 2 palen worden ernaast in de grond gedrukt door de graafmachine en men kan naar de volgende boom.
De Grauwe ganzen met hun kuikens nemen al het nieuwe fietspad in beslag. Tot slot nog enkele foto’s met een HDR nabewerking en een avondfoto.

 

Geplaatst in Evenementen, Herinrichting JvdVondellaan | Een reactie plaatsen

Herinrichting Joost van den Vondellaan in Oss – 11 van 12

De werkzaamheden zijn nu zo ver gevorderd dat men aan de belijning kan beginnen. Ook dit is een nauwkeurig werk waar veel meten aan te pas komt.

Geplaatst in Evenementen, Herinrichting JvdVondellaan | Een reactie plaatsen

Herinrichting Joost van den Vondellaan in Oss – 10 van 12

Herinrichting Joost van den Vondellaan. De asfaltering vordert. De vorderingen voor het fietspad krijgen vorm. Inmiddels zijn deze geasfalteerd. En de autorijbaan vorderen gestaag.

 

Geplaatst in Evenementen, Herinrichting JvdVondellaan | Een reactie plaatsen

Herinrichting Joost van den Vondellaan in Oss – 9 van 12

Herinrichting Joost van den Vondellaan. De asfaltering vordert. De vorderingen voor de fietspaden krijgen vorm. De Liebherr graafmachine welke door Rene van Leuken wordt bediend, is volop inzetbaar.

 

Geplaatst in Evenementen, Herinrichting JvdVondellaan | Een reactie plaatsen

Herinrichting Joost van den Vondellaan in Oss – 8 van 12

Met de opkomende zon zijn de werkzaamheden inmiddels al weer begonnen. De restanten van de bestaande fietspaden worden weggeschrapt. Ook dit is een precisie werk. Een ander precisie werk is het verplaatsen van een lantaarnpaal. De eerste aanleg van de scheiding tussen fietspad en autorijbaan is nu ook een feit. Langzaam maar zeker beginnen de gestalten van de nieuwe aanleg vorm te krijgen.

Geplaatst in Evenementen, Herinrichting JvdVondellaan | Een reactie plaatsen