Herinrichting Joost van den Vondellaan in Oss

De herinrichting van de Joost van den Vondellaan is inmiddels begonnen. Eerder was de begroeiing in de middenberm al weggehaald. Nu is men begonnen met de kabels onder het wegdek. Een mooi detail is dat de krokussen bovengronds zijn en de bloei is ingezet.

Gemeente Oss heeft de bomen en struiken in de middenberm van de Joost van den Vondellaan gerooid. Deze middenberm maken we smaller, zodat we volgend jaar vrij liggende fietspaden aan kunnen leggen. De nieuwe fietspaden leggen we vóór de zomer van 2015 aan. Zij zijn onderdeel van de nieuwe fietsstraat Oost-West. Op de tekening is het ontwerp te zien van de nieuwe inrichting van Joost van den Vondellaan en de kruising met de Vivaldistraat. We gaan nog een ontwerp maken voor nieuwe beplanting in de middenberm – bron: gemeente Oss

 

Geplaatst in Evenementen, Steden | Een reactie plaatsen

Eerste sneeuwval in Nederland

27 december 2014 – In het midden en zuiden van het land heeft het verkeer zaterdag flink last van de sneeuw en dat houdt voorlopig nog wel even aan. Het treinverkeer in het zuiden van Nederland heeft het treinverkeer korte tijd helemaal stilgelegen. Zaterdagavond en -nacht kan het opnieuw glad worden op de Nederlandse wegen. Dat komt door opvriezing van sneeuwresten en natte weggedeelten.

De sneeuw trekt zaterdagmiddag weg richting het zuiden en zaterdagavond is het overal droog. In de nacht naar zondag gaat het 2 tot 6 graden vriezen.

De sneeuw viel in de ochtend vooral in de zuidelijke helft van het land. Onder de lijn Leiden – Arnhem vormde zich een sneeuwdek. Rond Rotterdam was zaterdagochtend tegen 7.00 uur al 5 centimeter gevallen, meldt weerbureau Weeronline.nl.

De eerste sneeuwval in NederlandOok in onder meer Zeeland, Utrecht, Noord-Brabant en Zuid-Holland is er sneeuw gevallen. Op veel plaatsen blijft de sneeuw liggen. bron nu.nl – klik hier voor de foto’s


Geplaatst in Natuur | Een reactie plaatsen

Fotojaarboek 2014

jaaroverzicht van 2014 in beeld

Evenals voorgaande jaren ook nu weer een fotojaarboek
waarin met beeld een overzicht wordt gegeven. Geniet ervan!

- januari  - maart - april - mei - juni - juli - augustus  september - oktober - november - december 

Geplaatst in Evenementen, Landen, Natuur, Steden | Een reactie plaatsen

De binnenlanden van Tunesie

Maktar is een stad in Tunesië. Het ligt 140 km (90 km) ten zuidwesten van Tunis en 60 km ten zuidoosten van El Kef. De bevolking was in 2004 12.942.

De oude stad werd gesticht door de Numidiërs als een verdediging post tegen de Carthagers; was het geregeld door Puniërs na de verwoesting van Carthago door de Romeinen in 146 voor Christus. Onder Romeinse en Byzantijnse controle, diende het als een verdediging tegen de Berbers. 46 voor Christus, verkreeg het de status als een vrije stad en in 146 werd het opgericht als een Romeinse kolonie, waarin de stad haar grootste ontwikkeling zag. Het werd uiteindelijk vernietigd door de Banu Hilal stam in de 10e eeuw.

De moderne stad, liggend op een plateau op 900 m (3000 voet) boven de zeespiegel, ligt aan de andere kant van een ravijn van de Romeinse overblijfselen en staat bekend om zijn mooie uitzichten. De stad heeft een landklimaat met koude winters en warme zomers en af en toe sneeuwval in de maanden januari en februari.

El Kef is een stad in het noordwesten van Tunesië en de hoofdstad van de Kef gouvernement.

Het ligt 175 kilometer ten westen van Tunis en zo’n 40 kilometer ten oosten van de grens tussen Algerije en Tunesië, El Kef heeft een bevolking van 45.191 (2004). De oude stad is gebouwd op de rotswand van de table-top Jebel Dyr berg. El Kef was de voorlopige hoofdstad van Tunesië tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het was het commandocentrum van het Front de Libération Nationale tijdens de Algerijnse onafhankelijkheidsoorlog tegen de Fransen in de jaren 1950.

De Sidi Bou Makhlouf Mausoleum is de patroonheilige van de stad.
klik hier voor meer foto’s
lp-2002-05-tunisie-0005

 

Geplaatst in Landen | Een reactie plaatsen

Avro Close Up special

American photographer Francesca Woodman has eighteen rare vintage black and white photographs in the Artist Rooms display, from a collection once owned by the artist’s boyfriend. Woodman’s photographs exhibit many influences, from symbolism and surrealism to fashion photography and Baroque painting. They have a timeless quality that is ethereal and unique. The artist began taking photographs at the age of thirteen and though she was only twenty two when she took her own life, she left behind a substantial body of work.

Francesca Woodman’s photographs explore issues of gender and self, looking at the representation of the body in relation to its surroundings. She puts herself in the frame most often, although these are not conventional self-portraits as she is either partially hidden, or concealed by slow exposures that blur her moving figure into a ghostly presence. This underlying vulnerability is further emphasised by the small and intimate format of the photographs.

We often see her in otherwise deserted interior spaces, where her body seems to merge with its surroundings, covered by sections of peeling wallpaper, half hidden behind the flat plane of a door, or crouching over a mirror. Found objects and suggestive props are carefully placed to create unsettling, surreal or claustrophobic scenarios. Her photographs are produced in thematic series’, relating to specific props, places or situations.

Woodman was exposed to the symbolic work of Max Klinger whilst studying in Rome from 1977-78 and his influence can clearly be seen in many photographic series’, such as Eel Series, Roma (1977-78) and Angel Series, Roma (1977). In combining performance, play and self-exposure, Woodman’s photographs create extreme and often disturbing psychological states. In concealing or encrypting her subjects she reminds the viewer that photographs flatten and distort, never offering the whole truth about a subject.

Geplaatst in Evenementen | Een reactie plaatsen

muziekgroep I Muvrini

I Muvrini is een Corsicaanse muziekgroep.

Jean-François en Alain Bernardini zijn geboren in een dorp in de Castagniccia, Tagliu-Isulacciu. Op zeer jonge leeftijd begonnen zij te zingen, samen met hun vader,Ghjuliu, die dichter/zanger was. De eerste single die werd opgenomen was met hun vader in samenwerking met de groep “Canta u Populu Corsu”. (Ghjuliu Bernardini stierf in december 1977). I Muvrini … ti ringrazianu, hun debuutalbum, verschenen in 1979, was opgedragen aan hun vader.

De begin jaren tachtig waren moeilijk, sommige dorpen verboden de concerten van I Muvrini omdat zij de ‘openbare orde’ zouden verstoren. I Muvrini bleef echter zingen in de Corsicaanse taal. Zij schiepen hun eigen stijl door traditionele muziek te combineren met hun eigen composities. De Corsicaanse identiteit kenmerkte hun eigen geluid. Intussen was de groep razend populair op het eiland en daarbuiten. Vele concerten volgden zowel in Frankrijk als in Duitsland, Spanje, Nederland en België. bron>>

Meer foto’s:  klik hier

 

Geplaatst in Evenementen | Een reactie plaatsen